Rozpis

3-4 fő
 Na těsto:
125 g mouky
200 ml mléka
50 ml vody
5lžic másla
1lžička cukru
1/2lžičky soli
4vejce
 
 Na krém:
3žloutky
 semínka z 1 vanilkového lusku
50 g kypřicího prášku do pečiva
20 g mouky
20 g potravinářského škrobu
300 ml mléka
100 g černého rybízu (může být i mražený)
2lžíce cukru

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Éclair

  • Eclair

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mléko, vodu, máslo, cukr a sůl dáme do středně velkého kastrolu. Svaříme. Stáhneme z ohně a přimícháme mouku. Vrátíme na oheň a na středně velkém plameni zahříváme a průběžně mícháme, až se hmota začne oddělovat od stěny kastrolu a pokryje ji  tenkou filmovou vrstvou - asi 2-3 minuty.
Těsto dáme do robotu, necháme trochu vychladnout a jednotlivě do něho zapracujeme vejce. Přendáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem  vymačkáme z těsta malé proužky. Špičky zatlačíme navlhčenou rukou zpět. Vložíme do předehřáté trouby. Po 15 minutách pečení stáhneme teplotu na 160 stupňů a dalších 20 minut těsto sušíme. Vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.
Černý rybíz povaříme s cukrem v malém kastrůlku. Pak ho přes sítko propasírujeme a necháme vychladnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkou a ve středně velkém kastrolu je vymícháme doběla. Přidáme mouku a škrob a rozmícháme dohladka. Mléko povaříme v malém kastrolu a postupně, v malých dávkách přimícháme k vaječné směsi. Na středně velkém plameni opět svaříme, a přitom průběžně mícháme. Přimícháme ovocné pyré. Vše necháme vychladnout a přeneseme do zdobicího sáčku.
Vychlazené korpusy Éclair rozřízneme a naplníme rybízovým krémem.

ostavite komentar