Rozpis

3-4 fő
22,5 dkg lískových ořechů
3pl lískového oleje (nebo jiného neutrálního oleje)
1špetka soli
1pl cukru krystal
3pl hořkého kakaa
45 dkg mléčné čokolády
2 dl mléka
10 dkg mléka v prášku

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Domácí nutella

  • Domaci_nutella

Ořišky vložíme do hrnce a pražíme je zhruba 10 minut, dokud vnější slupka nezčerná. Pak je vyndáme a pražené části odstraníme pomocí kuchyňské utěrky.
Robotem je nasekáme najemno. (Se strojem zacházíme opatrně, raději pracujeme s funkcí vibrací, aby nedošlo ke zkratu!) Důležité je, aby měly pražené oříšky už samy o sobě krémovou konzistenci. Přidáme sůl a cukr a dále mixujeme. Nakonec přidáme ještě olej a kakao a mixujeme další 2-3 minuty, aby se oříšky ještě více zjemnily a cukr se zcela rozpustil.   
V malém hrnci ohřejeme mléko a rozmícháme se sušeným mlékem.
Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a smícháme ji s mléčnou směsí.
Oříškový krém smícháme s mléčnou směsí, plníme ji do lahví a necháme domácí nutelu zcela vychladnout.

ostavite komentar