Rozpis

3-4 fő
350 ml smetany (35%)
100 ml tučného mléka
1vanilkový lusk
4 dkg cukru
4vaječné žloutky
 Cukr ke karamelizování + 4 čerstvé jahody

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Créme brulée

  • Creme_brulee

Povaříme smetanu s mlékem a vanilkou (vanilkovým luskem a vanilkovými semínky). Vyšleháme vaječný žloutek s cukrem do pěny, a za stálého míchání přilijeme horkou smetanu.
Do pekáče s vyššími stěnami nalejeme horkou vodu, přidáme tolik vody, aby dosahovala do poloviny výše forem na creme brulée. Na dno položíme utěrku, aby formičky neklouzaly.
Pečeme na 180 stupních, 15 minut. Když vystydne, tak na vrchu karamelizujeme cukr se skořicí.
Celkem na vrch vložíme jednu čerstvou jahodu.

ostavite komentar