Rozpis

4 osoby
500 g vepřové
200 g syrové slaniny (prase je otevřen)
200 g mletého vepřového masa
1vejce
4krajíce chleba namočené ve vodě
 půl červené cibule,
4 g česneku,
 sůl
 pepř
 paprika,
mletého římského kmínu
 prase peritoneální

Podobné recepty

  • Celerovo-bramborový gratén

    80 dkg brambor a jeden velký celer nakrájíme na velmi slabé plátky. 8 dl smetany smícháme s 30 dkg strouhaného ementálu. Opepříme kajenským a bílým pepřem....

    další
  • Jehněčí koleno na zelenině

    4 kusy jehněčích kolen důkladně potřeme solí, pepřem a mletým kmínem. 2 mrkve, půlku celeru, dva kořeny petržele, i bílou papriku a 1 cibuli nakrájíme na větší...

    další
  • Thajská rýžová polévka s krevetami

    Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno...

    další

Cigánka

  • ciganka

Umeleme půl kila vepřových jater a 200 g slaniny. Přidáme 200 g mletého masa. V mícháme 1 vejce, 4 krajíce namočeného chleba, půlku nadrobno nakrájené cibule a 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku. Osolíme, opepříme. Ochutíme mletou paprikou a kmínem.

Vepřovou blánu namočíme ve vlažné vodě a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 20x20 cm. Naplníme směsí a při 180 stupních pečeme asi hodinu.


ostavite komentar