Rozpis

4 osoby
500 g vepřové
200 g syrové slaniny (prase je otevřen)
200 g mletého vepřového masa
1vejce
4krajíce chleba namočené ve vodě
 půl červené cibule,
4 g česneku,
 sůl
 pepř
 paprika,
mletého římského kmínu
 prase peritoneální

Podobné recepty

  • Thajská rýžová polévka s krevetami

    Na rozpáleném stolním oleji orestujeme 15 dkg vepřové panenky nakrájené na tenké proužky a přesypeme ji do mísy. Ve stejném hrnci si osmahneme jeden na drobno...

    další
  • Vařená pečená žebra

    V osolené vodě s česnekem a bobkovým listem uvaříme do měkka 80 dkg naporcovaných žebírek. Dvě hlavičky cibule nasekáme na tenké plátky a dáme restovat na...

    další
  • Kuře na víně

    Vyškvaříme 10 dkg na drobno nakrájené uzené slaniny. Dvě kuřecí stehna a polovinu motýlku osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na několik minut vložíme ke...

    další

Cigánka

  • ciganka

Umeleme půl kila vepřových jater a 200 g slaniny. Přidáme 200 g mletého masa. V mícháme 1 vejce, 4 krajíce namočeného chleba, půlku nadrobno nakrájené cibule a 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku. Osolíme, opepříme. Ochutíme mletou paprikou a kmínem.

Vepřovou blánu namočíme ve vlažné vodě a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 20x20 cm. Naplníme směsí a při 180 stupních pečeme asi hodinu.


ostavite komentar