Rozpis

2 porci
5 dkg máslo
2lžíce olivového oleje
2cibule
1fenykl
4-5snítka tymiánu
1 dl bílého vína
1litr masový vývar
 sůl
 pepř
 krystalový cukr
 octem balsamico
4plátky bagety
10 dkg sýr Gruyere

Podobné recepty

  • Cizrnový salát

    Odkrájíme kůru z jednoho pomeranče a vyřízneme z něj několik měsíčků. Ze zbytku vymačkáme do mísy šťávu. Přidáme polévkovou lžíci medu, trochu citronové šťávy,...

    další
  • Fazole s klobásou

    150 g uzené slaniny nakrájíme na proužky, vyškvaříme a přidáme k ní dvě na plátky nakrájené cibule. Když máme cibuli orestovanou, přidáme 150 g na kolečka...

    další
  • Lahodný přívarek s karí a sýrovými kuličkami

    Na lžíci másla a olivovém oleji si v hrnci prohřejeme tři na plátky nakrájené stroužky česneku. Přidáme 20 dkg nakrájené mrkve a dvě na kostičky nakrájené...

    další

Cibulačka s fenyklem a balzamikovým octem

  • cibulacka_s_fenyklem_a_balzamikovym_octem

Na směsi 5 dkg změklého másla dvou lžic olivového oleje orestujeme dvě nakrájené cibule a jeden nakrájený fenykl. Osolíme, opepříme. Přidáme špetku krystalového cukru. Ochutíme tymiánem. Podlijeme vývarem, trochou vody a podle chuti bílým vínem. 

20 minut vaříme do měkka. Během servírování vložíme do talíře osmaženou bagetku se strouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou. Nakonec zakápneme balzamikovým octem.


ostavite komentar