Rozpis

3-4 fő
 K přípravě lineckého těsta:
60 dkg mouky
40 dkg studeného másla
20 dkg moučkového cukru
2vaječné žloutky
 
 K přípravě čokoládového krému:
25 dkg čokolády
2 dl sladké smetany
25 g glukózového sirupu
5 dkg másla
 bobulové ovoce (např.rybíz, apod.)

Podobné recepty

  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Čokoládovo-červený koláč s bobulovým ovocem

  • Cokoladovo_cerveny_kolac_s_bobulovym_ovocem

Mouku a moučkový cukr prohněteme se studeným, na kostky nakrájeným máslem. Přidáme vaječné žloutky, vše důkladně promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Zabalíme do folie a odložíme na pár hodin do ledničky. Poté vyválíme těsto, které pěkně rozložíme do koláčové formy, těsto k plechu (k formě) pěkně přimáčkneme. Nakonec těsto vložíme do trouby, zatížíme ho a pečeme na 190 stupních. 

Mezitím vylijeme horkou smetanu (povařili jsme si ji) na nalámané kousky čokolády a vše pěkně zamícháme, dokud se nám čokoláda pěkně nerozpustí, přidáme máslo a glukózový sirup. Čokoládovou masu poté nalijeme na předpečené těsto, vložíme do lednice, kde vše necháme vystydnout, aby nám koláč pěkně ztuhl. Nakonec koláč (jeho povrch) posypeme bobulovým ovocem.

ostavite komentar