Rozpis

3-4 fő
30 dkg uvařené cizrny
10 dkg uvařených perlových krup
1cibule
2stroužek česneku
0,5čili papriček
mletý koriandr
mletý římský kmín
 kari prášek
1 dkg čerstvého zázvoru
1,5 dl kokosového mléta
5 dkg rajčatového protlaku
 sůl

Podobné recepty

  • Italské rizoto

    Očištěnou zeleninu nakrájejte na poloviny. Na pánvi ji na sucho opečte, aby získala světle hnědý nádech. Poté přilejte horkou vodu, dochuťte solí a pomalu...

    další
  • Bramborové knedlíky (kuličky)

    Ve slupce uvařené, rozšťouchané brambory důkladně propracujeme (spojíme) s moukou, sádlem a vajíčkem. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekaný kopr. Z...

    další
  • Caponata

    Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej. Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený...

    další

Cizrna s kroupama

  • Cizrna_s_kroupama

Opečeme si společně jednu najemno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a čili papričku. Přidáme malou trošku rajčatového protlaku. Okořeníme mletým koriandrem, římským kmínem, čerstvým zázvorem a kari (práškem). Přidáme již dříve uvařenou cizrnu a perlové kroupy. Povaříme (podusíme) v malém množství vody, nebo ve vývaru, než nám kroupy nezměknou. Osolíme. Celkem na závěr přidáme kokosové mléko a chvilku povaříme. Během servírování jídlo posypeme čerstvým koriandrem.

ostavite komentar