Rozpis

3-4 fő
 Churros ingredience:
50 g másla
50 g Rama (margarin)
100 ml vody
1štipku soli
1lžíci krystalového cukru
100 g mouky (hladké)
3kusy větších vajec
 krystalový cukr a skořice
 
 Horká čokoláda: (k Churrosu)
15 dkg čokolády (min.50%)
2 dl tučného mléka
1sáček vanilkového cukru
1lusk skořice
1 dl smetany
2lžíci škrobu
 Skořice, mletý pepř / kajenský pepř
2tuby kondenzovaného mléka

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Churros s horkou čokoládou

  • Churros_s_horkou_cokoladou

Churros: máslo, nebo margarin vložíme do mísy s vodou. Jakmile začne bublat, tak přidáme cukr a trošku soli, poté do toho přidáme hladkou mouku a vše do hladka vymícháme.
Jakmile se nám těsto zakulatí, tak ho ještě necháme minutku na plotně a trochu ho promícháme a necháme trošku osmahnout. Pak ho necháme 5-10 minut odstát a nakonec do něj zapracujeme vajíčka.
Sáček s hvězdicovitým nástavcem naplníme těstem a vytlačíme ze sáčku proužky těsta do oleje a opečeme. Ještě za tepla je obalíme ve skořicovém cukru.

Horká čokoláda

Všechny potřebné ingredience smícháme a za stálého míchání uvaříme čokoládu. 

Dulce de leche

Kondenzované mléko vylijeme do mísy, kterou vložíme do vodní lázně o teplotě 220 stupňů pečeme cca 1,5 až dvě hodiny. Pokud se voda vypaří, tak ji doplňujeme. Doporučujeme krém přebalit alufolií, stejně tak i celou mísu.
Následně krém přendáme do lahve a dobře uzavřeme a necháme v ledničce po dobu 2 týdnů.

ostavite komentar