Rozpis

3-4 fő
100 g másla
100 g třtinového cukru
100 g mouky
100 g mletých ořechů
2lžíce kandované pomerančové kůrky
 
500 g krémového sýru Philadelphia
100 g cukru
3lžíce mouky
3vejce
200 ml smetany
 
1ananas
2lžíce třtinového cukru
2lžíce rumu

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Cheesecake s karamelizovaným ananasem

  • Cheesecake_s_karamelizovanym_ananasem

Na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm položíme papír na pečení a potřeme ho máslem.
Pomocí kuchyňského robotu vyšleháme máslo s cukrem do krémové konzistence. Při nízkých otáčkách vmícháme mleté ořechy, kandovanou pomerančovou kůrku a mouku. Jakmile se těsto spojí, napěchujeme ho pomoučenou rukou na dno pekáče, a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečeme 20 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Vyndáme ho a necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů.
Krémový sýr vymícháme pomoci robotu s cukrem do krémové konzistence. Postupně k němu přidáme po jednom vejce, a poté i mouku. Přilijeme smetanu, a mícháme jen do chvíle, až se vytvoří homogenní  hmota, abychom do krému nevmíchali i vzduchové bublinky. Nalijeme na předpečený korpus. Dortovou formu obalíme několika vrstvami alobalu a vložíme ji do ohnivzdorné mísy plné vařící vody, Tímto způsobem pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů asi 50 minut. Střed cheesecaku by měl zůstat třaslavý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vyndáme z formy a alespoň na dvě hodiny, ale ještě lépe na celou noc ho dáme do lednice.
Před servírováním nakrájíme ananas na malé kousky. V pánvi roztavíme cukr a vložíme do něj ananas a přidáme rum. Vaříme až kousky ovoce změknou a vznikne sirupovitá šťáva. Necháme vychladnout a naaranžujeme na povrch dortu.

ostavite komentar