Rozpis

3-4 fő
1lilek
1cibule
1stonek řapíkatého celeru
1stroužek česneku
4rajčata
1lžíce černých oliv
1lžíce kapar
6lžic oleje
1lžička cukru
1lžička octa z červeného vína
1lžíce sekané hladkolisté petržele
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Bramborová pizza

    Brambory umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvici, kterou můžeme použít i do trouby, zahřejeme olivový olej. Naskládáme do ní brambory, pak je posypeme...

    další
  • Lilkový závitek v kořeněné rajčatové omáčce

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednu teplovzdornou mísu o velikosti 20x30 cm vymastíme olejem. K rajčatové omáčce: na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme...

    další

Caponata

  • CAPONATA

Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej.
Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou (odsaje přebytečný tuk).
Do stejné pánve přilijte trochu oleje a přidejte nakrájenou cibuli, česnek a řapíkatý celer.
Vše zarestujte a přidejte na kostky nakrájená rajčata. Okořeňte a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Do pánve dejte opečený lilek a nakonec ještě kapary a olivy.
Přidejte ocet a cukr a nechte prohřát ještě asi 5 minut.
Před podáváním posypte hladkolistou petrželí.

ostavite komentar