Rozpis

3-4 fő
30 dkg krvavého jelita
3kyselejší jablka
60 dkg brambor
1cibule
5 dkg másla
2 dl mléka
 sůl
mletý pepř
 krystalový cukr
 hřebíček

Podobné recepty

  • Gemerské guľky

    500g uvarených a 500g surových zemiakov postrúhame najemno. Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky,...

    další
  • Sedliacka omeleta s gombaseckou klobásou

    V panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, slaninku, plátky hlivy a na kocky nakrájané varené zemiaky do zlatista. Osolíme, okoreníme. Zalejeme rozmiešanými...

    další
  • Bramborové ragú s cuketou (rizoto)

    Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a podusíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Na velmi drobné kousky nakrájené brambory nasypeme na slaninu, 3-4...

    další

Brambory (šťouchané) nebe a země s kousky jelita

  • Brambory_nebe_a_zeme_s_kousky_jelita

Jelito si trošičku předpečeme, nakrájíme a poté opečeme. Očištěné brambory uvaříme do měkka a následně je scedíme. Promícháme je s troškou másla, přidáme mléko a vyšleháme, lehce osolíme a připravíme z nich pyré (kaši).
Očistíme jablka, nakrájíme je na plátky a na másle je osmahneme.
Přidáme k nim trošku cukru a v trošce vody je podusíme doměkka.
Vymažeme máslem jednu mísu. Na její spodek rozložíme jablečné plátky, potřeme je bramborovým pyré a celkem na vršek rozložíme plátky nakrájeného jelita. Polijeme troškou másla a pečeme 10-15 minut.

ostavite komentar