Rozpis

3-4 fő
500 g vařených brambor
2vařená vejce
2celá vejce
150 g strouhaného parmezánu
150 g mozarelly
150 g prosciutta cotto
50 g másla
 čerstvá bazalka
 čerstvá petrželka
 černý pepř

Podobné recepty

  • Caponata

    Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej. Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený...

    další
  • Plněné brambory hasselback

    Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nakrojte na plátky (nedokrojte do konce). Dovnitř vložte máslo, osolíte, opepřete. Brambory pečte dokud nejsou křupavé na...

    další
  • Zeleninová tempura

    Suroviny na omáčku společně svařte a nechte vychladnout. Po vychladnutí sceďte do servírovacích mističek. Zeleninu nakrájejte na hranolky, obalte v mouce. Ze...

    další

Bramborový dort

  • Bramborovy_dort

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme, dokud nevznikne jemná bramborová kaše. Přidáme celá vejce a nasekanou bazalku s petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
Vezmeme nastavitelnou dortovou formu a vymažeme ji máslem. Rozprostřeme vrstvu bramborové kaše. Na ni umístíme strouhaný parmezán, mozarellu nakrájenou na slabé plátky, prosciutto cotto a kolečka vařených vajec. Opakujeme, dokud nenaplníme formu. Poslední vrstvou je pouze parmezán.
Pečeme při 160 st. asi 40 min.
Servírujeme teplé.

ostavite komentar