Rozpis

3-4 fő
80 dkg brambor
1ks středně velké cukety
1cibule
6 dkg másla
3 dkg sýru parmezánského typu
8 dl zeleninového vývaru
0,5 dl oleje
10 dkg anglické slaniny
1svazek čerstvé petrželové natě
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

  • Gemerské guľky

    500g uvarených a 500g surových zemiakov postrúhame najemno. Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky,...

    další
  • Sedliacka omeleta s gombaseckou klobásou

    V panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, slaninku, plátky hlivy a na kocky nakrájané varené zemiaky do zlatista. Osolíme, okoreníme. Zalejeme rozmiešanými...

    další

Bramborové ragú s cuketou (rizoto)

  • Bramborove_ragu_s_cuketou_rizoto

Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a podusíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Na velmi drobné kousky nakrájené brambory nasypeme na slaninu, 3-4 krát podlijeme vývarem a doměkka povaříme. Když jsou brambory zpola uvařené, přidáme k nim nadrobno nakrájenou cuketu. Osolíme, opepříme, krátce povaříme a vmícháme studené máslo, strouhaný tvrdý sýr a čerstvou, nadrobno nakrájenou petrželku. Vše dobře promícháme.

ostavite komentar