Rozpis

3-4 fő
20 dkg mandlí
20 dkg cukru krystal
17 dkg kvalitní hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
5 dkg kvalitního kakaového prášku
 šťáva ze dvou středně velkých pomerančů (ca 1 dl)
2pl strouhané pomerančové kůry
6vajec
1čl vanilkové esence
1špetka soli

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Bezlepkový čokoládový dort

  • Bezlepkovy_cokoladovy_dort

Mandle rozemeleme s 5 dkg cukru, podle rozměrů mixéru najednou nebo nadvakrát. K umleté směsi přidáme čokoládu a znovu pomeleme. Dáme stranou.
Pomerančovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou a kakaem (vznikne hustá hmota). I tu si odložíme.
Žloutky dobře rozmícháme pomocí mixéru se 13 dkg cukru a vanilkovou esencí (nebo vyškrábnutým vanilkovým luskem). Mixujeme, dokud není směs světle žlutá a hladká. Přidáme pomerančovo-kakaovou hmotu a rozmícháme dohladka. Přidáme směs s mandlemi a čokoládou a znovu důkladně rozmícháme.
Bílky vyšleháme se solí. Když začnou pěnit, přidáme zbylé 2 dkg cukru a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme sníh do čokoládové hmoty a dáváme pozor, aby se nerozpadl. Hmotou naplníme vymazanou formu (spíše menší a spojité) a pečeme na 180 stupních 30-35 minut. Zkusíme propíchnout špejlí a když se těsto nelepí, rychle vyndáme z trouby, aby příliš nevyschlo! Před krájením je nutné nechat vychladnout, protože se snadno drobí. Podáváme ozdobené kakaovým práškem.  


ostavite komentar