Rozpis

3-4 fő
40 dkg bílé bavorské klobásy
2lžíce sladké hořčice
2mrkve
1kořen petržele
1kořen celeru
1cibule
2stroužek česneku
4 dl masového vývaru
1lžíce rajčatového protlaku
10 dkg uzené slaniny
30 dkg čočky
2-3snítky libečku
2-3bobkové listy
1svazek čerstvé petrželky
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

Bavorská bílá klobása s čočkou

  • Bavorska_bila_klobasa_s_cockou

Slaninu opečeme až vypustí ze sebe všechen tuk, ve kterém následně osmahneme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme rajčatový protlak a nakonec na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalejeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Když je měkká, přidáme ještě česnek a předvařenou čočku ve šťávě s bobkovým listem. Vše spolu povaříme. K bílé bavorské klobáse servírujeme sladkou hořčici.

ostavite komentar