Rozpis

3-4 fő
25 dkg másla
25 dkg cukru
25 dkg prosáté mouky
4vejce
1/2balíčku prášku do pečiva
1/2kávová lžičky soli
1,5 dl čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (cca. ze 3 pomerančů)
 Kůra z 1 pomeranče
 Na sirup:
2polévkové lžíce cukru
1/2 dl čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (ca z jednoho červeného pomeranče)

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Bábovka s červeným pomerančem

  • Babovka_s_cervenym_pomerancem

Cukr a máslo utřeme v mixéru do pěny. postupně přidáváme vejce. V míse promíchám mouku a prášek do pečiva se solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Směs přimícháváme střídavě s pomerančovou šťávou k máslové hmotě. Těsto vložíme do vymazané formy na bábovku a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 50 minut. Když se vršek zbarví do zlatova a po propíchnutí vidličkou se těsto nelepí, je bábovka hotová. 
Vyklopíme ji z formy a necháme vystydnout. 
Ze šťávy z jednoho pomeranče a 2 polévkových lžic cukru svaříme sirup (vaříme jej, dokud trochu nezhoustne a cukr se zcela nerozpustí). Sirupem potřeme bábovku zvenčí. Nakrájíme a podáváme s vanilkovou zmrzlinou a jahodovou polevou.

ostavite komentar