Rozpis

3-4 fő
30 dkg rýže arborio nebo carnaroli
7 dl kuřecího vývaru
3 dl suchého bílého vína
10 dkg sýru gorgonzola, 1 1 balení jemné mozzarelly
 Sůl
 Strouhanka
2vajíčka
 Hladkou mouku
 Slunečnicový olej

Podobné recepty

Arancini

  • Arancini

Ohřejeme kuřecí vývar, odměříme si víno do skleničky. Rýži na rizoto vysypeme na pánev se silným dnem (sendvičová pánev) a na středním stupni ji necháme ohřát. Když je rýže už dostatečně ohřátá, přilejeme polovinu vína a začneme jemně míchat. Když se z rýže víno vyvaří, přidáme naběračku vývaru, a když se vyvaří i ten, můžeme pokračovat dále. Nepřetržitě mícháme rýži, vývar dochutíme solí a pepřem. Jestliže jsme již použili veškerý vývar i víno, tak máme rýži hotovou a vysypeme ji na větší plech, nebo na plechovou mísu, kde ji necháme vychladnout. Zatímco rýže stydne, nakrájíme sýr (gorgonzolu) na kostky, mozzarellu rozkrojíme na polovinu, do jedné mísy vysypu mouku, do druhé mísy si připravíme strouhanku a do jedné, středně velké misky si vymícháme vajíčka na obalování.  Z rýže vlhkými rukami vytvarujeme knedlíky, jejich střed naplníme sýrem a dvakrát důkladně obalíme ve strouhance. Když jsme hotoví s knedlíky, tak si do poloviny pánve nalijeme olej, zahřejeme a poté na pánvi rýžové knedlíky smažíme do zlatova.

ostavite komentar