Rozpis

3-4 fő
400 ml mléka
200 ml vody
80 g cukru
50 g kukuřičného škrobu + 100 ml mléka
 půl lžičky růžové vody čerstvé jahody
 pistácie

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Arabský mléčný pudink (muhallabia)

  • Arabsky_mlecny_pudink

Mléko a vodu zahřejeme i s cukrem v kastrolu k bodu varu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve 100 ml mléka tak, aby vznikla hustá pasta. Pokud jej rozmícháme v horkém mléku, nevzniknou žmolky. Za stálého míchání povaříme, až tekutina zhoustne. Jakmile dosáhneme konzistence pudinku, přidáme růžovou vodu a nalijeme do sklenic. Sklenice pokryjeme folií, aby nevznikl škraloup. Když pudink vychladne, ozdobíme ho čerstvými jahodami a posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi.

ostavite komentar