Rozpis

3-4 fő
3-4cibulky šalotky
4pstruzi
10 dkg másla
1svazek petržele
1/2svazku pažitky
3-4snítka tymiánu
2snítka rozmarýnu
2-3snítka estragonu
5 dl bílého vína
2 dl smetany
1citron
 sůl
mletý pepř
 menší množství mouky

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další

Ženevský pstruh, Bernské rösti

  • Zenevsky_pstruh

Najemno nakrájenou cibuli podusíme v rozpuštěném másle. Přidáme nakrájené zelené koření (bylinky), a poté vše vložíme na plech. Na to položíme osolenou, opepřenou a citronovou šťávou zalitou rybu.
Zalijeme ji troškou vína a vody. Vložíme do trouby, kde ji zabalenou v alobalu dusíme na 160 stupních cca 15-20 minut.

Poté rybu vyndáme ze šťávy. Ve druhém hrnci si na troše másla osmahneme trošičku mouky a poté ji smícháme se šťávou z ryby. Zalijeme smetanou, povaříme a omáčku podáváme dohromady se pstruhem. 

Na drobné kostky nakrájenou slaninu důkladně opečeme. Následně smícháme s nahrubo strouhanými bramborami.
Osolíme a dokořeníme kmínem.
Z bramborového těsta vytvarujeme placky, vložíme je na pánev s trochou oleje a pečeme do doby, dokud nejsou zespoda pořádně opečené. Zalejeme troškou mléka, opatrně je obrátíme a opečeme i z druhé strany.

ostavite komentar