Zahradnický Koláč

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory nakrájíme na malé kostky a vložíme do takového množství vody, které brambory akorát zakryje, uvaříme je doměkka a poté je rozmačkáme. Přidáme smetanu a máslo a vše dohladka vymícháme. K zeleninovému ragú podusíme na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli, na větší kousky nastrouhanou mrkev, najemno nakrájený celer a nadrobno nasekaný česnek. Když se nám zelenina pěkně osmahne, tak osolíme a přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn. Zalejeme vínem, rajčatovým protlakem a vodou. Osolíme, opepříme, nastrouháme do toho cca polovinu čajové lžičky muškátového oříšku a necháme bez poklopu cca 1 hodinu povařit, do doby, než nám z toho nevznikne pěkná, hustá a voňavá omáčka. Přidáme zelený hrášek, na kostky nakrájenou cuketu, kalifornskou papriku a vaříme dál do doby, než nám všechna zelenina pěkně změkne. Nakonec přidáme trochu mléka, aby ragú získalo krémovou konzistenci. Ragú přendáme do zapékací mísy, na jeho povrch rozprostřeme bramborové pyré a vše vložíme do předehřáté trouby, kde vše pečeme 30 minut.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam