Rozpis

3-4 fő
½svazek zeleného chřestu
1červená paprika
1hrnek baby špenátu
4ks houby shitake
½cuketa
½sladké brambory
1/3lilku
½červené cibule
2hrnky tempura mouky
½hrnku ledové tříšte
 olej na fritování
 Omáčka:
1/2plátek řasy kombu
1/2hrnku vody
1lžíce vloček uzeného tuňáka
1/2hrnku sójové omáčky Kikkoman
4lžíce sladkého rýžového vína mirin
2hrnky tempura mouky
½hrnku ledové tříšte
1lžíce gari zázvoru
1lžíce cukru

Podobné recepty

  • Zapečený květák v celku

    V hrnci provaříme vodu s vínem, máslem, solí, pepřem, bobkovým listem a drcenými chilli papričkami. Můžeme přidat také čerstvé oregano. Do tohoto nálevu...

    další
  • Plněné brambory hasselback

    Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nakrojte na plátky (nedokrojte do konce). Dovnitř vložte máslo, osolíte, opepřete. Brambory pečte dokud nejsou křupavé na...

    další

Zeleninová tempura

  • ZELENINOVA_TEMPURA

Suroviny na omáčku společně svařte a nechte vychladnout. Po vychladnutí sceďte do servírovacích mističek.
Zeleninu nakrájejte na hranolky, obalte v mouce. Ze zbytku mouky, vody a tříště vytvořte řidší těstíčko, do kterého namáčejte zeleninu a ihned smažte.
Usmaženou zeleninu, nechte vždy oschnout na kuchyňské utěrce a ihned podávejte s omáčkou.

ostavite komentar