Vepřové Vindaloo, Kvasnicový Chléb Naan

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Keříčkové (kulaté) papričky rozdrtíme společně se zázvorem a česnekem a smícháme s tamarindovou omáčkou. Přidáme nadrcenou směs koření „garam masala“, ocet a třtinový cukr. Na větší kousky nakrájené vepřové maso natřeme touto pastou (omáčkou) a necháme 15-20 minut odstát.

Na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme k ní na kostičky nakrájenou kapii, společně trochu orestujeme a nakonec do toho přidáme maso. Chvilku dohromady restujeme, poté zalijeme troškou vody a pokud je třeba, tak dosolíme. Aby jídlo získalo pikantnější chuť, přidáme šťávu z limetky. Maso vaříme cca 50 minut do měkka. Jídlo podáváme s kvasnicovým chlebem „Naan“.

Rozpuštěné máslo smícháme s mlékem a jogurtem. Mouku smícháme s práškem na pečení, s cukrem a solí a přidáme do toho připravenou jogurtovou směs. Vyhněteme z toho jemné těsto. Na pomoučeném válu z toho vyválíme těsto, které následně upečeme na suché pánvi. Upečený chléb přikryjeme utěrkou, aby nám příliš rychle nevyschl.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam