Rozpis

3-4 fő
60 dkg vepřové plece
10ks sladké papriky (nebo 2 ks kapie)
5ks pálivých keříčkových papriček (všechny papriky musí být předem namočené ve vodě a očištěné)
4 dkg zázvoru
6stroužků česneku
1 dkg tamarindové omáčky
0,5 dl jablečného octu
3cibule
1 dkg třtinového cukru
1limetka
 sůl
 curry prášek
 Směs koření: Garam masala
0,5 dkg římského kmínu
5kusů hřebíčku
10kuliček černého pepře
1kus badyánu
0,5 dkg máku
15 dkg mouky
3 dkg másla
5 dkg jogurtu
0,5 dl mléka
 sůl
 krystalový cukr
 menší množství prášku na pečení

Podobné recepty

Vepřové vindaloo, Kvasnicový chléb Naan

  • Veprove_vindaloo_Kvasnicovy_chleb_Naan

Keříčkové (kulaté) papričky rozdrtíme společně se zázvorem a česnekem a smícháme s tamarindovou omáčkou.
Přidáme nadrcenou směs koření "garam masala", ocet a třtinový cukr. Na větší kousky nakrájené vepřové maso natřeme touto pastou (omáčkou) a necháme 15-20 minut odstát.

Na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme k ní na kostičky nakrájenou kapii, společně trochu orestujeme a nakonec do toho přidáme maso. Chvilku dohromady restujeme, poté zalijeme troškou vody a pokud je třeba, tak dosolíme. Aby jídlo získalo pikantnější chuť, přidáme šťávu z limetky. Maso vaříme cca 50 minut do měkka. Jídlo podáváme s kvasnicovým chlebem "Naan". 

Rozpuštěné máslo smícháme s mlékem a jogurtem.
Mouku smícháme s práškem na pečení, s cukrem a solí a přidáme do toho připravenou jogurtovou směs.
Vyhněteme z toho jemné těsto.
Na pomoučeném válu z toho vyválíme těsto, které následně upečeme na suché pánvi.
Upečený chléb přikryjeme utěrkou, aby nám příliš rychle nevyschl.

ostavite komentar