Vepřové Kotlety S Kostí Na Pánvi Se Zeleninovým Pyré A Opečenou Zeleninou

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Nakrájíme zeleninu a ve větší míse ji smícháme s balzamikovým octem, olivovým olejem, solí, pepřem a kajenským pepřem. Vše vložíme do zapékací mísy a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, pečeme cca 30-40 minut, dokud se nám vše pěkně neupeče. Mrkev, červenou cibuli a cukety si odložíme stranou. Květák si pěkně rozmixujeme. Pokud je třeba, tak dosolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a máslo a vše pěkně do hladka vymixujeme. Přidáme smetanu, díky které vše bude krásně jemné, poté směs dále mixujeme dokud nám z toho nevznikne krásný jemný krém. Plátky kotlet osolíme, z obou stran opepříme, na pánvi si mezitím zahřejeme olej a následně na vysoké teplotě 2-2 z obou stran opečeme, poté stáhneme teplotu na střední stupeň a opět každou stranu opečeme 2 minuty. Mezitím k nim přidáme větvičku rozmarýnu a stroužky česneku se slupkou. Na konci, když už jsme snížili teplotu, k tomu přidáme máslo a celé to necháme ještě cca 1 minutu dopékat, mezitím okořeněným máslem polijeme maso. Maso na závěr zabalíme do alufólie a necháme ho 8-10 minut odstát. Výpek, který nám po masu zůstal v pánvi smícháme s troškou másla a před servírováním ním maso polejeme. Opečenou zeleninu pěkně naskládáme na zeleninové pyré.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam