Rozpis

3-4 fő
 Na 10-12 kusů:
 
25 dkg mouky
35 dkg třtinového cukru
3pl kukuřičného škrobu
1lžička soli
2lžička prášku do pečiva
2vejce na bílky a žloutky
6 dl kokosového mléka
 případně také: 2 lžičky vanilkové esence, 2 lžičky pražených sezamových semínek Na ovocnou zálivku:
15 dkg cukru
1/2 kg malin (mohou být i mražené)
0,5 dl malinové pálenky
1lžička mletého zázvoru
05, dl šťávy z červeného pomeranče

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Vafle na vietnamský způsob

  • Vafle_na_vietnamsky_zpusob

Suché přísady vložíme do mísy. Kokosové mléko smícháme s vaječnými žloutky, z bílků ušlaháme nepříliš tuhý sníh. 
Kokosovou směs smícháme se suchými přísadami a dbáme na to, abychom hmotu příliš nehnětli. S pomocí špachtle zlehka vmícháme sníh. Kdo chce, může přidat vanilkovou esenci či pražená sezamová semínka, nebo oboje dohromady. 
Rozehřejeme vaflovačku a usmažíme vafle. Pokud je chceme schovat na pozdšji a zamrazit, uděláme vafle světlejší. Později je můžeme opéci v toustovači. Z malin, cukru, zázvoru, šťávy z červeného pomeranče a pálenky svaříme sirup a podáváme ho s vaflemi.   

ostavite komentar