Rozpis

3-4 fő
 Na drobenku:
40 g mouky
100 g cukru
1lžičku mleté skořice
55 g másla
 špetka soli
 Na těsto:
250 g mouky
2lžičky kypřícího prášku
½lžičky soli
55 g měkkého másla
150 g cukru
 strouhaná kůru z 1 citronu
1vejce
1lžičku vanilkové esence nebo semínka z 1 vanilkového lusku
300 g borůvek (mohou být mražené)
125 ml mléka
55 g mandlí

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Třený zákusek s borůvkami a mandlemi

  • Treny_zakusek_s_boruvkami_a_mandlemi

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Pečicí formu o velikosti přibližně 20x30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Všechny ingredience na drobenku promícháme, nebo zpracujeme v robotu.
Ve středně velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek a sůl. V míse utřeme máslo do krémové konzistence. Pak vmícháme cukr a strouhanou citronovou kůru. Do směsi zapracujeme vejce a vanilkovou esenci. Suché ingredience přidáme k máslové hmotě postupně, zhruba ve třech dávkách, a střídavě s mlékem.  Opatrně smícháme tence nakrájené mandle a borůvky. Těstem naplníme formu a nasypeme na něj drobenku. V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme 40 minut. Zda je těsto propečené, zjistíme pomocí špejle. Zákusek vyjmeme z trouby a necháme ho ve formě vychladnout.

ostavite komentar