Rozpis

3-4 fő
2,5 dl kokosového mléka
2vajíčka
1lžíce cukru
1/4čajová lžičky pandánového extraktu (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
75 ml javorového sirupu (nebo zlatého sirupu)
1špetka soli
1čajová lžička kokosového oleje

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Thai creme caramel

  • Thai_creme_caramel

Formičky na suflé vymažeme kokosovým olejem a na dno každé formičky nalijeme trošku javorového sirupu. 
Ručním mixérem vyšleháme vajíčka s cukrem. Do této pěny přidáme kokosové mléko a extrakt z pandánu. 
Směs nalijeme do formiček, ale opatrně, aby na dně zůstal sirup.
Formičky naskládáme do zapékací mísy s vysokým okrajem, do které přilijeme vodu, přibližně tolik, aby byly formičky ze čtvrtiny ponořené do vody. Pečeme cca 30 minut na 175 stupních.
Necháme vychladnout a pak dáme na pár hodin do lednice.
Pokud se sami z formiček nevyklopí, tak po okrajích formiček můžeme krém opatrně uvolnit nožíkem.

ostavite komentar