Rozpis

3-4 fő
40 dkg farfalle těstovin
20 dkg uzené klobásy
10 dkg čerstvého baby špenátu
5 dkg parmezánu (grana)
1cibule
2stroužky česneku
1pomeranč
1chilli paprička
 sůl
mletý pepř
 trošku oregana
 malé množství cukru
 olivový olej
25 dkg očištěné, nakrájená rajčata v konzervě

Podobné recepty

  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další
  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme...

    další

Těstoviny penne se špenátem a klobásou

  • Testoviny_penne_se_spenatem_a_klobasou

Najemno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a šťávou z pomeranče.
Dusíme 20-25 minut.
Během dušení můžeme přidat trochu cukru a vodu z těstovin.
Těstoviny uvaříme al dente.
Do rajčatové omáčky přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, zamícháme, těstoviny přisypeme do omáčky, zamícháme a nastrouháme na ně parmezán. 
Podáváme s čerstvými špenátovými lístky.


ostavite komentar