Rozpis

3-4 fő
 K přípravě těsta o průměru 24-26 cm:
25 dkg cukru
25 dkg ořechů
2 dl smetany
 
 K přípravě lineckého těsta:
30 dkg mouky
15 dkg cukru
15 dkg mléka
1vajíčko
 špetku soli

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Švýcarský ořechový koláč

  • Svycarsky_orechovy_kolac

Připravíme (vyhněteme) si těsto ze všech potřebných ingrediencí a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout. K přípravě nádivky si zkaramelizujeme cukr, a když má světle hnědou barvu, tak ještě do toho přidáme ořechy, dohromady vše opečeme, a nakonec vše zalijeme smetanou. Necháme povařit, a nakonec náplň vylijeme do formy na těsto.
Ze zbytku těsta vytvoříme horní vrstvu koláče, propíchame ji vidličkou a koláč vložíme do trouby, kde ho pečeme na 160 stupních dozlatova.

ostavite komentar