Sušenkový Dort S Oříškovým Máslem (Nuttelou)

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Změklé máslo si vyšleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme oříškové máslo a vajíčko. Přidáme nadrcené oříšky, čokoládu, a mouku se sodou a práškem na pečení. Vše důkladně zpracujeme, aby se ingredience propojily. Poté zabalíme do folie a odložíme do ledničky. Vzniklou masu vložíme na plech vyložený papírem na pečení, masu vyložíme i po stranách plechu, kde ji jemně přimáčkneme, poté vše vložíme do trouby a pečeme na 180 stupních po dobu 30 minut. Rozdrcené keksy smícháme s mascarpone, cukrem, a vyšlehanou smetanou. Krém nakonec naložíme na vrch upečeného keksového plátu (korpusu).

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam