Rozpis

3-4 fő
60 dkg filetu ze sumce velikého
2cibule
1ks žluté papriky
1ks rajčete
2stroužky česneku
10 dkg uzené slaniny
50 dkg mouky
3ks vajec
1svazek čerstvého kopru
 sůl
mletý pepř
 drcený kmín

Podobné recepty

  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Sumec na paprice s noky a koprem

  • Sumec_na_paprice_s_noky_a_koprem

Nadrobno nakrájenou uzenou slaninu vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Stáhneme z ohně, posypeme mletou paprikou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. Základ na perkelt necháme postupně dvakrát až třikrát vyvařit. Mezitím nakrájíme najemno kopr a vmícháme ho do těsta na noky, připraveného z mouky, vajec a vody. Noky nastrouháme do osolené vařící vody, scedíme a podáváme, nebo je udržujeme teplé. K základu na perkelt přidáme na kusy nakrájenou žlutou papriku a na velké kostky nakrájený filet ze sumce. Několik minut rybu povaříme a pak přidáme nakrájené rajče. Při servírování umístíme sumce na paprice vedle noků.

ostavite komentar