Stifado (Řecké Hovězí Ragú), Tzatziki

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Hovězí maso nakrájené na větší kostky osmahneme na olivovém oleji a poté vyndáme z pánve. V tom samém oleji podusíme najemno nakrájenou cibulku, zalejeme červeným vínem, vložíme zpět maso, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Okořeníme skořicí, bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem, respektive čerstvým rozmarýnem. Osolíme. Vaříme do měkka a celkem nakonec do toho přidáme rozinky a zvlášť v oleji osmahnuté perlové cibulky. Dochutíme trošičkou cukru a balzamikového ostu. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo salátem.

Tzatziki:

Okurku nastrouháme na větší kousky, nebo nakrájíme na tenké kousky a poté ji osolíme. Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Okurku promícháme s hustým jogurtem.

zpět na seznam