Rozpis

3-4 fő
300gr špenátu
4kedlubny nakrájíme
1brambor
1větší žlutou cibuli
300gr lososí
1čili papričku
500 ml smetany
500 ml základového bujónu
500 ml bílého vína
50gr másla
1 dl olivového oleje
 soli
mletý pepř
 strouhaným muškátovým oříškem
 olejem z dýňových semínek

Podobné recepty

Špenátovo-kedlubnová krémová polévka s rybími knedlíčky

  • Spenatovo_kedlubnova_kremova_polevka_s_rybimi_knedlicky

Jednu větší žlutou cibuli, jeden středně velký brambor, a 4 kedlubny nakrájíme na tenké plátky a vše osmahneme na směsi pěti dekagramů másla s jedním decilitrem olivového oleje. Poté mírně osolíme, opepříme a podlejeme směsí půl litru základového bujónu s půllitrm bílého vína. Maličko přikořeníme strouhaným muškátovým oříškem a ještě přidáme trochu vody. Jakmile zelenina změkne, přidáme 30 deka špenátu, nařezaného na proužky. Mezitím si vykostěné lososí maso nakrájíme nadrobno, osolíme a  opepříme, přidáme taky nadrobno nařezanou čili papričku. Krémovou polévku rozmixujeme a do vařící vkládáme rybí knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Poté nastavíme půl litrem smetany a necháme krátce projít varem. Před podáváním pokropíme olejem z dýňových semínek.

ostavite komentar