Smažené Kuře Se Zelným Salátem

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Kuře nakrájíme na kousky. Stehna i prsa nakrájíme na 2 až 3 části. Kůžičku ponecháme na mase. Smícháme kefír s troškou pálivé omáčky Tabasco a přidáme trochu soli, do této marinády naložíme kuřecí maso a necháme ho v něm minimálně 60 minut, ale klidně můžeme i celou noc, tedy třeba i 12 hodin. Mouku osolíme, okořeníme mletou paprikou, oreganem, kajenským pepřem. Vyndáme kousky masa z kefírové marinády a obalíme je v mouce, ve vajíčku a strouhance, poté je vložíme na pánev s velkým množstvím oleje a smažíme dozlatova cca 10 minut. Poté je vyndáme z pánve, na povrch masa položíme kousky másla a vše vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů, kde maso necháme pořádně propéct cca 35-40 minut. Vymícháme si jeden vaječný žloutek s hořčicí, do toho neustále přiléváme olej, a takto si připravíme domácí majonézu (omáčku). Přidáme do toho sladkou smetanu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr, jablečný ocet a nakonec opepříme. Zelí nakrájíme na velmi drobné proužky. Dále si nastrouháme okurku a mrkev. Vše promícháme s připravenou omáčkou (majonézou) a podáváme společně s kuřecími prsíčky.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam