Rozpis

3-4 fő
8kusů menších sledích filet (solených)
3lžíce oleje
4lžíce octu z bílého vína
6lžic rajčatového protlaku
1svazek pažitky
mletý bílý pepř
mleté Nové koření
 krystalový cukr
25 dkg žitného chleba

Podobné recepty

  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Sleď v rajčatové omáčce

  • Sled_v_rajcatove_omacce

Sledí filety si nakrájíme na kousky.
Vymícháme si rajčatovou omáčku: rajčatový protlak smícháme s cukrem, octem, olejem a novým kořením.
Zředíme 4-5 lžícemi vody.
Promícháme s rybou a aspoň na jednu noc dáme do lednice. Servírujeme s najemno nasekanou pažitkou, kterou rybu posypeme, k rybě podáváme žitný chléb.

ostavite komentar