Rozpis

3-4 fő
250 g mouky
½lžičky soli
1lžička jedlé sody
½lžičky vinného kamene
40 g másla (studené, malé kostky)
150 ml mléka
1vejce na potření
20 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
1lžička mleté vanilky
2lžíce moučkového cukru
 čerstvé ovoce (jahody, ostružiny, maliny, rybíz apod.)

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Scones

  • Scones

Suché ingredience prosejeme do mísy, přilijeme  mléko a vše zpracujeme s máslem. Pracujeme, není třeba ho vypracovávat, jen počkat než se spojí. Rozválíme ho naplát o tloušťce 3-4 cm a pomocí vykrajovátka o průměru 6-8 cm z něj vykrojíme malé pagáčky. Dáme je na pekáč, těsně vedle sebe. Tak nabydou směrem nahoru. Vršky pomažeme rozšlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 220 stupňů 10-14 minut pečeme.
Jakmile vychladnou, rozřízneme je a naplníme šlehačkou s vanilkou a čerstvým ovocem.

ostavite komentar