Rozpis

3-4 fő
2pevné broskve nebo meruňky
2lžíce třtinového cukru
 špetka skořice
½pomeranče
2lžíce másla
1/2vanilkového lusku nebo pár kapek esence
150 g rýže na rizoto (arborio nebo carnarolli)
½ l mléka
1lžíce cukru
 špetka soli
½bílé čokolády

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Sladké rizoto

  • SLADKE_RIZOTO

Připravte si 2 větší obdélníky z pečícího papíru nebo alobalu.
Broskve rozpulte (pecku v nich ponechte) a položte na spodní třetinu papíru. Pevně zarolujte okraje, aby vznikla kapsa. Na konci balíčku ponechte malou skulinu.
V malém kastrůlku rozehřejte máslo. Přidejte cukr, pomerančovou šťávu, skořici a semínka
z vanilkového lusku a chvíli provařte.
Voňavé máslo vlijte k broskvím a balíčky uzavřete. Dejte do horké trouby a pečte při 180 C asi
10 min.
Do mléka nasypte rýži a povařte se špetkou soli a cukrem.
Do hlubokého talíře dejte lžíci rizota, pak kousek bílé čokolády, opět lžíci rizota a nakonec broskev.
Přelijte voňavým máslem a ihned servírujte.
Můžete ještě posypat hoblinkami hořké čokolády.

ostavite komentar