Rozpis

3-4 fő
80 g rýže Arborio
200 g šalotky
300 g mrkve
300 g celeru
5 g petrželky
200 g pórku
5 g bobkového listu
100 g řapíkatého celeru
60 g bílé cibule
100 g rajčat vcelku
20 ml olivového oleje
40 g másla
2 g šafránu
 sůl, pepř
40 g Grana Padano

Podobné recepty

  • Gemerské guľky

    500g uvarených a 500g surových zemiakov postrúhame najemno. Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky,...

    další
  • Bramborové ragú s cuketou (rizoto)

    Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a podusíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Na velmi drobné kousky nakrájené brambory nasypeme na slaninu, 3-4...

    další
  • Sedliacka omeleta s gombaseckou klobásou

    V panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, slaninku, plátky hlivy a na kocky nakrájané varené zemiaky do zlatista. Osolíme, okoreníme. Zalejeme rozmiešanými...

    další

Šafránová rýže v parmezánovém krému

  • SAFRANOVA_RYZE_V_PARMEZANOVEM_KREMU

Z veškeré zeleniny kromě šalotky uvaříme lehký zeleninový vývar

Na pánev dáme půlku množství másla

Přidáme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku

Necháme ji zesklovatět, můžeme si pomoci trochou teplé vody

Přidáme rýži

Osmažíme

Začneme přidávat zeleninový vývar

Přidáme šafrán

Přivedeme k varu

Stáhneme z plotýnky

Přidáme zbytek másla a parmezán

Mícháme, dokud se nevytvoří krém

ostavite komentar