Rozpis

3-4 fő
950 ml mléka
225 g rýže Arborio (s kulatými zrnky)
1vanilkový lusk
250 ml šlehačky
100 g cukru krystal
2balíčky vanilkového cukru
3vaječné žloutky
1špetka mleté skořice
½lžičky soli
6lžic cukru krystal ke karamelizaci
120 g malin (mohou být mražené, ale potom je třeba je před servírováním rozmrazit jen částečně)

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Rýžový pudink

  • Ryzovy_pudink

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme z něj semínka a přimíchám je k mléku. Přidáme i vanilkový lusk a na mírném ohni povaříme. Rýže se za 25-30 minut uvaří doměkka a vsákne do sebe většinu mléka. Občas je třeba promíchat. Jakmile je rýže měkká a pudink hustý, sundám ho z ohně a vyndám vanilkový lusk.  Vmícháme šlehačku, cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutky a skořici. Vrátíme na oheň a prohřejeme (nemusí se vařit). Hmotu rozdělíme do 6 ohnivzdorných misek, misky položíme do hlubokého pekáče. Přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme přibližně 15 minut, až povrch ztuhne. Vyndáme trouby a necháme alespoň 10 minut odpočinout. Povrch každé misky posypeme jednou lžící cukru a otevřeným plamenem ho zkaramelizujeme. Tento proces lze udělat i v troubě. Misky musíme uložit do trouby co nejblíže ke grilovací mřížce (krusta ale nebude tak rovnoměrná, jako s flambovací pistolí).
Servírovat můžeme vlažně. Chutnější je, když pudink před karamelizací dáme na 1-2 hodiny do lednice. Na vršek zkaramelizované cukrové krusty můžeme položit malinu.

ostavite komentar