Rozpis

3-4 fő
1/2lilku
1žlutá paprika
1cuketa
3rajčata
1cibule
3stroužky česneku
 snítka tymiánu
 hrst bazalkových lístků
3lžíce protlaku
 olivový olej
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Caponata

    Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej. Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený...

    další
  • Ratatuj – Baklažánové francouzské lečo

    Spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky. Na olivovém oleji podusíme cibuli, baklažán, cukety – a to každou zeleninu samostatně! Nakonec...

    další

Ratatouille

  • RATATOUILLE

Na velké pávi rozehřejte olivový olej. 
Dozlatova na něm orestujte lilek nakrájený na kostičky. Osolte a opepřete.
Vyndejte z pánve na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
Ve stejné pánvi pak opečte papriku nakrájenou na kousky, osolte a oepepřete a přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Dejte opět stranou.
Nakonec orestujte na kostky nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete a dejte stranou.
Nakonec přidejte rajčata a chvíli restujte. Do pánve vraťte všechny druhy zeleniny, promíchejte a přidejte protlak a koření. Znovu zamíchejte a přiklopte pokličkou.
Na mírném ohni vařte asi 30 min. Občas promíchejte.
Podávejte vlažné nebo studené.

ostavite komentar