Rozpis

3-4 fő
 K přípravě piškotového těsta:
4velká vajíčka
150 g cukru
75 g škrobu
75 g mouky
1čajová lžička prášku na pečení
50 g rozpuštěného másla
 
 K přípravě krému:
600 ml mléka
1kávová lžička vanilkového extraktu
6vaječných žloutků
100 g cukru
50 g škrobu
50 g másla
 
 
 Náplně:
200 g malin + 175 g cukru + džemfix
600 ml smetany (35%)
1 kg pistáciově zeleného marcipánu
 malá růžička z falešného marcipánu
5 dkg rozpuštěné čokolády na vaření

Podobné recepty

  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Princeznin dort

  • Princeznin_dort

K přípravě piškotového těsta si vyšleháme vajíčka s cukrem. Do toho přidáme mouku se škrobem a práškem na pečení a rozpuštěné máslo. Korpus poté pečeme ve formě o průměru 22-24 cm v troubě na 175 stupních cca 25-30 minut, poté ho necháme vychladnout a pak ho rozkrojíme na 3 podélné díly  (vrstvy).

Z malin, cukru a džemfixu si uvaříme marmeládu.

K přípravě krému si dáme vařit mléko, ve druhém hrnci si vyšleháme vaječné žloutky s cukrem, vanilkovými semínky a škrobem. Vařící mléko budeme za stálého míchání pomaličku přilívat do vaječné směsi. Vrátíme vše zpět do hrnce a vaříme do doby, dokud nám krém nezhoustne. Mimo ohně (tedy mimo plotnu) do toho vmícháme studené kostky másla. Odložíme stranou a necháme krém vychladnout.

Vyšleháme si 600 ml šlehačky k plnění dortu. Spodní plát těsta natenko natřeme vanilkovým krémem, po okraji těsta vytvoříme cukrářským plnícím sáčkem okraj. Vnitřní plochu, která je lemována vytvořeným vnějším okrajem, vyplníme marmeládou.

Polovinu šlehačky vmícháme do zbytku vanilkového krému, kterým dort budeme dále plnit. Na poslední díl (vrstvu) piškotového těsta natřeme již jen šlehačku.

Tradičně bude vršek dortu přikrytý zelenou marcipánovou čepičkou, úplný vršek dortu ozdobíme čokoládou a růží z falešného marcipánu.

Povrch i spodek dortu lze pak ještě namáznout (anebo ozdobit) z 1-1,5 dl smetany nově přidělanou, vyšlehanou pěnou (šlehačkou). Zdobíme pomocí cukrářského plnícího sáčku.

ostavite komentar