Rozpis

3-4 fő
5 dkg sádla z maďarského bagouna
1cibule
2-3jablka
1-2krajíce chleba
½ dl vinného octa
3 dkg mletých vlašských ořechů
2 dkg medu
1zázvor
 pepř
 sůl

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Peprná jablečná šalše - Staromaďarské menu

Jablka oloupeme, zbavíme jader a bubáka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Potom je podusíme na sádle. Přilijeme trošku octa a jablka posypeme mletými vlašskými ořechy. Krajíce chleba namočené do vývaru z vepřové panenky přepasírujeme přes cedník a rovněž je přimícháme k jablkům. Přikapeme také med a do směsi ještě nastrouháme zázvor. Ochutíme pepřem a hřebíčkem, načež šalši krátce povaříme. Můžeme ji podávat k uvařené panence nakrájené na plátky.

ostavite komentar