Pečený Pstruh Vcelku Se Salátem Z Červené Řepy

Střední
Střední
Nízký

Příprava

Pstruha umyjeme, papírovými kuchyňskými utěrkami z něho vysajeme vodu a nařízneme mu kůži. Osolíme, opepříme, nakonec do vnitřku (břicha) rozříznutého pstruha vložíme 2-3 plátky citronu, několik plátků česneku a polovinu celého svazku nasekaného kopru. Polijeme olivovým olejem, vložíme ho do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečeme 15-20 minut. Řepu a mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s olejem, jablečným octem, solí a pepřem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme až do doby, dokud není zelenina upečená. Mezitím na pánvi opražíme ořechy, přidáme lžíci oleje a kapary, vše společně pěkně opečeme. Mezitím si rychle (cca během 5 minut) uvaříme zelený hrášek. Řepu necháme vystydnout, a trošičku později ji smícháme se zeleným hráškem, s kapary, ořechy, s nakrájenými kyselými okurkami a najemno nakrájeným koprem. Na vrch natřeme smetanu s citronem a posypeme troškou kaparů a ořechy.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam