Pastéis De Nata – Portugalské Koláčky

Světlý
Levný
Hodně

Příprava

K přípravě náplně si dáme vařit cukr a vodu společně s vanilkovým luskem a několika plátky citronové kůry. Ohříváme do bodu varu (na 100 stupňů), teplotu kontrolujeme teploměrem. Mezitím si do hladka vymícháme mouku s mlékem, zbytek vanilkového lusku se semínky dáme vařit. Až se bude vařit, tak vše vylijeme do směsi s moukou, naléváme (kapeme) velmi pomalu za nestálého míchání (trvá i 10 minut) a nakonec takto připravený sirup necháme vychladnout. Za neustálého míchání přidáme vaječné žloutky. Vzniklé šodó (krém) přikryjeme a odložíme stranou. Troubu si předehřejeme na 180-190 stupňů. Těsto vložíme do forem na muffiny. Do ¾-in zalejeme krémem (šodó krémem) a takto můžeme vše vložit do horké trouby. Pečeme cca 8-10 minut, vůbec nebude vadit, pokud bude povrch tmavší (trochu připečený). Před servírování ještě posypeme moučkovým cukrem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam