Rozpis

3-4 fő
27,5 dkg mouky
1/4čajové lžičky soli
125–175 ml studené vody
20 dkg másla (pokojové teploty)
 moučkový cukr
mletá skořice
 
 K přípravě náplně:
25 dkg krystalového cukru
150 ml vody
6 dl mléka s obsahem 3,5% tuku
3lžíce mouky
1vanilkový lusk
1/2skořicového lusku (nebo menší vanilkový lusk)
 citronová kůra
12vaječných žloutků

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Pastéis de Nata - portugalské koláčky

  • Pasteis_de_Nata

K přípravě náplně si dáme vařit cukr a vodu společně s vanilkovým luskem a několika plátky citronové kůry. Ohříváme do bodu varu (na 100 stupňů), teplotu kontrolujeme teploměrem. Mezitím si do hladka vymícháme mouku s mlékem, zbytek vanilkového lusku se semínky dáme vařit. Až se bude vařit, tak vše vylijeme do směsi s moukou, naléváme (kapeme) velmi pomalu za nestálého míchání (trvá i 10 minut) a nakonec takto připravený sirup necháme vychladnout. Za neustálého míchání přidáme vaječné žloutky. Vzniklé šodó (krém) přikryjeme a odložíme stranou.

Troubu si předehřejeme na 180-190 stupňů. Těsto vložíme do forem na muffiny. Do ¾-in zalejeme krémem (šodó krémem) a takto můžeme vše vložit do horké trouby. Pečeme cca 8-10 minut, vůbec nebude vadit, pokud bude povrch tmavší (trochu připečený). 

Před servírování ještě posypeme moučkovým cukrem.

ostavite komentar