Rozpis

3-4 fő
300 g filé z pražmy
40 ml olivového oleje
30 ml polosuchého bílého vína
30 g šalotky
100 g brambor
7 g soli
3 g pepře
180 g mražených hřibů
10 g petržele

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Pražma s hřiby a bramborami

  • PRAZMA_S_HRIBY_A_BRAMBORAMI

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě

Necháme je trochu tvrdší

Připravíme omáčku z hřibů

Šalotku očistíme a nakrájíme, vložíme do hrnce s trochou olivového oleje a smažíme na mírném ohni dokud zesklovatí. Přilijeme teplou vodu

Přidáme mražené hřiby, nakrájené na kousky

Plamen zesílíme a zamícháme

Osolíme, opepříme, přidáme petrželku

Z alobalu vytvoříme lodičku

Spodek vymažeme kapkou olivového oleje

Vložíme filé z pražmy

Osolíme

Opepříme

Zalijeme bílým vínem

Přidáme brambory

Uzavřeme a pečeme při 160 C asi 25 min

ostavite komentar