Ovocný Dort Charlotta

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Jednu skleněnou mísu vyplníme potravinovou folií, pokud je možno, tak bez vzduchových bublinek. Želatinové pláty vložíme do studené vody. K přípravě krému si smícháme tvaroh s jogurtem a moučkovým cukrem. Přidáme kousky malin a takto vše pěkně rozmačkáme (rozmixujeme) na pyré (na kaši). Mezitím kousky (nakrájené plátky) již připraveného piškotového závinu vyložíme do skleněné mísy vyložené potravinovou folií. Ze želatinových plátů vymačkáme vodu a v trošce vody si je ohřejeme, aby se rozpustily. K malinovému krému přidáme vyšlehanou šlehačkovou pěnu. Krémem naplníme skleněnou mísu obloženou plátky piškotového závinu, na závěr, úplně navrch také naskládáme piškotové plátky závinu. Přikryjeme folií a s pomocí jednoho talíře dort zeshora přitlačíme a necháme ho takto zatížený přes noc v lednici. Před podáváním mísu otočíme a dort ze skleněné mísy vyklepneme. Podáváme s čerstvým ovocem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam