Ořechovo-Kávový Dort S Čokoládovou Pěnou

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Vložíme kousky čokolády s cukrem a vajíčkem do jedné mísy a zostra je ohříváme nad vodní lázní. Během „napařování“ přidáme kakaový prášek. Poté necháme vystydnout a zjemníme vše přidáním do pěny vyšlehané sladké smetany. K přípravě piškotového korpusu: vyšleháme vaječné žloutky s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a do pěny vyšlehané vaječné bílky. Ještě přidáme mleté ořechy a jednu lžíci mouky. Vložíme do trouby, kde těsto pečeme na 170 stupních po dobu 15-20 minut. Čokoládovou pěnu naložíme na vystydlý piškotový korpus a odložíme do lednice.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam