Rozpis

3-4 fő
 K přípravě těsta:
6 dkg másla
1lžíce cukru
2velké, vyšlehané vaječné bílky
2 dl smetany
1lžíce vodky
 špetka soli
46 dkg mouky
 
 K přípravě krému:
1,4 l mléka
10vaječný žloutků (velikost vajíčka L)
1vaječný bílek (velikost vajíčka L)
50 dkg cukru
6lžic mouky
1kávová lžička mleté vanilky
22,5 dkg másla

Podobné recepty

  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Napoleonův dort

  • Napoleonuv_dort

K přípravě těsta si vyšleháme do pěny máslo s cukrem, poté vmícháme vyšlehané vaječné bílky, smetanu a trošku vodky. Přidáme mouku (podle potřeby). Dostaneme jemné, měkké těsto, které zabalíme a dáme ho chladit na 1-2 hodiny.
K přípravě krému si dáme vařit mléko, vaječné žloutky a vaječné bílky si vyšleháme s cukrem, vanilkou a přidáme ještě trochu mouky, vše následně vymícháme do hladka (bez žmolků). Do směsi přidáme trochu mléka, nakonec celou tuto vaječnou masu přilejeme do mléka a vaříme do doby, dokud nám z toho nevznikne puding.
Nakonec to sundáme z ohně a vmícháme do toho máslo. Předtím, než budeme krémem plnit dort, tak krém necháme vychladit.

Těsto rozdělíme na 16 částí.
Vyválíme si z něho velice tenké kruhy o průměru cca 18-20 cm, které vložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme na 190 stupních cca 6-10 minut.

Upečené pláty těsta vrstvíme na sebe a prokládáme je krémem. Poslední vrstvu těsta polámeme a posypeme ní poslední vrstvu naloženého krému.

ostavite komentar