Napoleonův Dort

Střední
Střední
Hodně

Příprava

K přípravě těsta si vyšleháme do pěny máslo s cukrem, poté vmícháme vyšlehané vaječné bílky, smetanu a trošku vodky. Přidáme mouku (podle potřeby). Dostaneme jemné, měkké těsto, které zabalíme a dáme ho chladit na 1-2 hodiny. K přípravě krému si dáme vařit mléko, vaječné žloutky a vaječné bílky si vyšleháme s cukrem, vanilkou a přidáme ještě trochu mouky, vše následně vymícháme do hladka (bez žmolků). Do směsi přidáme trochu mléka, nakonec celou tuto vaječnou masu přilejeme do mléka a vaříme do doby, dokud nám z toho nevznikne puding. Nakonec to sundáme z ohně a vmícháme do toho máslo. Předtím, než budeme krémem plnit dort, tak krém necháme vychladit. Těsto rozdělíme na 16 částí. Vyválíme si z něho velice tenké kruhy o průměru cca 18-20 cm, které vložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme na 190 stupních cca 6-10 minut. Upečené pláty těsta vrstvíme na sebe a prokládáme je krémem. Poslední vrstvu těsta polámeme a posypeme ní poslední vrstvu naloženého krému.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam