Mrkvový Dezert V Muffinové Formě

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Cukr, olej, pomerančovou šťávu, vanilku a lehce ušlehaná vejce smícháme. V další míse smícháme mouku, pečící papír, jedlou sodu, sůl a skořici. Obě směsi důkladně promícháme, spojíme a přidáme strouhanou mrkev a mleté ořechy. Vložíme do vymazané a moukou vysypené formy a pečeme cca 40 minut na 180 stupních. Pokud se chystáme připravit dort, (množství zdvojnásobíme), vyklopíme těsto z formy a necháme ho vychladnout. Pak rozkrojíme na dva pláty a naplníme 1/3 krému – zbylým krémem dort potřeme. Pokud chystáme muffiny: vyklopíme j z formy, necháme vystydnout a krémem pomažeme vršek muffinů. Na krém: přírodní sýr smícháme s moučkovým cukrem, dokud se hmota nezačne lesknout. Pak přidáme vanilkovou esenci a nastrouhanou pomerančovou kůru.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam