Rozpis

3-4 fő
10 dkg vaječných bílků
 sůl
12,5 dkg cukru
1čajová lžička škrobu
 vanilkový extrakt
 polovinu čajové lžičky jablečného octu nebo octu z bílého vína
 čerstvé ovoce (kiwi, jahody, jiné drobné bobulovité ovoce)

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Mini pavlova (dezert)

  • Mini_pavlova

Vaječné bílky vyšleháme a během šlehání do toho postupně přidáváme cukr a škrob. Úplně nakonec do toho přidáme ocet.
Vložíme do trouby a pečeme na 150 stupních 30 minut, poté otevřeme troubu a necháme dalších 30 minut odpočívat ve vypnuté a otevřené troubě.
Na povrch přidáme šlehačku a na ní naložíme čerstvé kousky ovoce (kiwi, jahody, nebo jiné drobné bobulovité ovoce : maliny, rybíz, angrešt, apod.)


ostavite komentar