Rozpis

3-4 fő
1listové těsto (příp.1 balení kupovaného)
 Ca 2 pl.stolního oleje
 Ca 2 pl. Cukru krystal
 
 Na krém:
 Na cukrářský krém:
3žloutky
1vyškrábnutý vanilkový lusk
5 dkg cukru
2 dkg mouky
2 dkg škrobu
3 dl mléka

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Mille feuille

  • Mille_feuille

Pečicí papír si v tenkté vrstvě potřeme olejem. Položíme na plech a rozprostřeme na něj listové těsto. I to potřeme trochou oleje a jemně posypeme cukrem krystal. Překryjeme dalším pečicím papírem a stlačíme pomocí pekáčku. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na čtvrt hodiny.  Vyjmeme z trouby, opatrně stáhneme papír, plát obrátíme a znovu posypeme cukrem. Vrátíme do trouby přikryté pečicím papírem na dalších 10 minut. Těsto stlačujeme kvůli tomu, aby nám příliš nenakynulo. Po vyndání z trouby sundáme papír a pekáček a křupavé těsto položíme opatrně na kuchyňskou desku. Ostrým nožem ho nakrájíme na stejné obdélníčky.
Na krém: utřeme vaječné žloutky s cukrem a vanilkou ve středně velkém hrnci. Přidáme mouku a škrob a rozmícháme dohladka. V jiném hrnci ohřejeme mléko a postupně ho po menších dávkách přiléváme k vaječné směsi. Znovu necháme projít varem na středním plamenu, za průběžného míchání. Naplníme směsí cukrářský sáček a pláty ozdobíme krémem. Na jeden dezert potřebujeme 3-4 pláty.

ostavite komentar